Fundació Pere Tarrés
Drets dels infants50 anys d'esplai50 anys d'esplai50 anys d'esplai50 anys d'esplai

Fletxa La festa dels infants

La festa dels infantsÉs una proposta lúdica per aprofundir en els drets dels infants

La Festa dels Infants és una de les propostes que el Moviment de Centres d’Esplai Cristians ha organitzat per celebrar el seu 50è aniversari. Es tracta d’una festa itinerant que recorre diferents municipis de Catalunya amb l’objectiu d’apropar els Drets dels Infants als nens i a les nenes de manera lúdica i divertida.

La Festa dels Infants és una proposta oberta al públic que convida a participar a tots els infants, famílies i veïns de les poblacions visitades en un joc didàctic de gran format. Amb el nom de “Buscadors de drets”, aquest joc anima els infants a descobrir quins són els seus drets i deures.

A més, la Festa dels Infants també presenta un espectacle d’animació infantil, dissenyat especialment per aquesta ocasió pel grup La Tresca i la Vedresca, que inclou cançons dedicades a la infància. En conjunt és una proposta suggeridora i divertida amb un rerefons educatiu important que ha engrescat moltes poblacions catalanes com ara Sabadell, Terrassa, Badalona, Mollet, Vilanova i la Geltrú i Barcelona. Els ajuntaments d’aquestes poblacions han volgut que els infants del seu municipi tinguin l’oportunitat de participar en aquesta iniciativa i, per aquest motiu, els hem demanat el seu parer sobre el significat de la Festa dels Infants i dels 50 anys del MCEC.